Herindieningen en correcties: verschil tussen versies

Uit Care-Ace
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 5: Regel 5:
# Uw zending is aanvaard maar bevat minder dan 5% fouten.
# Uw zending is aanvaard maar bevat minder dan 5% fouten.


'''Opgelet:''' kijk '''altijd''' in de definitieve foutenlijst in het bericht "Aanvaarding + Afrekening"! Baseer u '''niet''' op de voorlopige foutenlijst in het bericht "Geen fouten of foutendrempel niet overschreden". De mutualiteit kan nog correcties aanbrengen vooraleer de definitieve lijst te sturen.
'''Opgelet:''' kijk '''altijd''' in de definitieve foutenlijst in het bericht "Aanvaarding + Afrekening"! Baseer u '''niet''' op de voorlopige foutenlijst in het bericht "Geen fouten of foutendrempel niet overschreden". De mutualiteiten kunnen nog correcties aanbrengen vooraleer de definitieve lijst te sturen, deze lijst geeft dus slechts een indicatie van de fouten.


'''Tip:''' soms geeft de mutualiteit nog extra informatie over de fout in de kolom Extra. Schuif in de foutenlijst de balk naar rechts om deze kolom te bekijken.
'''Tip:''' soms geeft de mutualiteit nog extra informatie over de fout in de kolom Extra. Schuif in de foutenlijst de balk naar rechts om deze kolom te bekijken.

Versie van 5 feb 2021 13:01

Hoe moet u verwerpingen en fouten herindienen of corrigeren.

Eerst en vooral zijn er twee hoofdsituaties die bepalen welke stappen u moet ondernemen:

  1. Uw zending is volledig verworpen omwille van blokkerende fouten of meer dan 5% fouten.
  2. Uw zending is aanvaard maar bevat minder dan 5% fouten.

Opgelet: kijk altijd in de definitieve foutenlijst in het bericht "Aanvaarding + Afrekening"! Baseer u niet op de voorlopige foutenlijst in het bericht "Geen fouten of foutendrempel niet overschreden". De mutualiteiten kunnen nog correcties aanbrengen vooraleer de definitieve lijst te sturen, deze lijst geeft dus slechts een indicatie van de fouten.

Tip: soms geeft de mutualiteit nog extra informatie over de fout in de kolom Extra. Schuif in de foutenlijst de balk naar rechts om deze kolom te bekijken.

Blokkerende fouten

1021-20: Codificatie onbekend

Uw rizivnummer of groepsnummer is nog niet gekend bij de mutualiteit. Contacteer de mutualiteit zodat men uw nummer toevoegt. Daarna kan u uw zending opnieuw versturen. Vooral de 900 lijkt deze melding te geven in plaats van de gebruikelijke melding.

3011-40: Dubbel doorgegeven facturatiebestand

U hebt uw facturatiebestand een tweede keer verzonden vooraleer u een verwerping kreeg van uw vorige zending. Indien u uw zending inderdaad opnieuw wilde versturen, wacht eerst op de verwerping en verstuur dan pas uw zending opnieuw.

Indien u deze melding reeds bij uw eerste verzending kreeg is dit wellicht een fout bij de landsbond en krijgt bijna direct ook een ontvangstbevestiging. U hoeft het niet opnieuw te versturen.

B101421: Financieel rekeningnummer A niet gekend voor deze derde

Bij wijziging van uw rekeningnummer moet dit ook aan de mutualiteit medegedeeld worden. Contacteer de landsbond en laat uw rekeningnummer aanpassen.

Niet-blokkerende fouten

Niet-blokkerende fouten hebben geen onmiddellijk verwerping als gevolg tenzij het aantal fouten de 5% overstijgt.

R500545: Rechthebbende opgenomen op datum eerste verrichte verstrekking (ambulante verstrekking)

U

R5004K6: Verstrekking waarbij een zorgtraject niet toegelaten is.

(vroeger andere foutcode)

De patiënt is opgenomen in een zorgtraject diabetes en de zorg IT wordt aangerekend waarbij het extra bedrag voor DG wordt geweigerd. Vul in de patiëntfiche de begindatum van het zorgtraject in onder Anamnese en zet klaar voor herindiening. Deze begindatum hoeft niet exact te zijn, gebruik de vroegste datum waarop de patiënt geweigerd werd.

F200820: Rechthebbende niet gekend in bestand V.I.

De patiënt is niet aangesloten bij deze mutualiteit. Verzekerbaarheid opvragen en herindienen met als type "Eerste indiening".