Web Analytics Made Easy - Statcounter

Bezoeken Afhandeling: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
5.033 bytes toegevoegd ,  6 mrt 2024 14:27
 
(11 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 56: Regel 56:


[[Bestand:NGB.png|250px]]
[[Bestand:NGB.png|250px]]
[[Bestand:NGB1.png|800px]]


Wanneer u op deze knop drukt, verschijnt het kader met eventuele '''patiënten en hun zorgen'''. Het gaat hier om '''bezoeken die nog niet toegewezen zijn'''.
Wanneer u op deze knop drukt, verschijnt het kader met eventuele '''patiënten en hun zorgen'''. Het gaat hier om '''bezoeken die nog niet toegewezen zijn'''.
Regel 68: Regel 70:


==Beheer inlezingen==
==Beheer inlezingen==
[[Bestand:BI.png|250px]]
Indien er in deze knop een getal staat, dient u daarmee aan de slag te gaan en dus op de knop te duwen.<br/>U krijgt een overzicht met verschillende tabbladen:
*Koppelen losse inlezingen
*Koppelen losse inlezingen per patiënt
*Controle alle inlezingen
*Jaaroverzicht inlezingen
*Extra controles
===Algemeen===
'''Een losse inlezen = een ongepland bezoek!''' <br/>'''Dit wil zeggen:'''
*dat de '''patiënt reeds actief''' is bij jullie en er bezoeken aan gekoppeld zijn via een voorschrift MAAR om een bepaalde reden is er een '''bezoek gebeurt dat NIET tussen de bezoeken staat'''. <br/>Bijvoorbeeld: de patiënt belt in de namiddag naar een verstrekker om te zeggen dat hij gevallen is waarna de verstrekker onmiddellijk naar hem toe gaat. Er gebeurt een eID-lezing en dit komt dan binnen als ongepland bezoek.
*dat het een '''volledig nieuwe patiënt''' is en er dus ook nog geen patiëntfiche is met voorschriften.
*dat u een '''bezoek''' hebt ingepland op een welbepaalde dag, maar u toch een '''andere dag''' gaat en dit niet is aangepast in het hoofdprogramma.<br/>Bijvoorbeeld: een MV wordt een dag eerder uitgevoerd.
*dat er een '''andere verstrekker''' is geweest dan diegene die op de planning staat. <br/>''Wanneer u op voorhand weet dat het bezoek uitgevoerd zal worden door een andere verstrekker past u dit beter aan in de bezoeken in het hoofdprogramma. Zo komt de patiënt direct bij de juiste verstrekker te staan en dient er achteraf niets gekoppeld te worden.''
===Hoe verwerkt u een losse inlezing?===
*U dient eerst het extra bezoek aan te maken in het voorschrift vooraleer u dit bezoek kan koppelen.
*De boodschap "Nieuwe patiënt" dient verwerkt te worden. Nadien maakt u het voorschrift aan in de patiëntfiche zodat u het bezoek hieraan kan koppelen. <br/>Indien het om een patiënt gaat die in het verleden al door uw praktijk verzorgd werd, zal er bij deze patiënt een voorstel komen van de patiënt waarvan het programma een vermoeden heeft dat het om dezelfde persoon gaat. U kan zo starten in de reeds aangemaakte fiche.
*U kan in het tabblad "Bezoeken" dit specifieke bezoek van dag veranderen. Nadien kan u de losse inlezing koppelen aan het reeds bestaande bezoek.
*Het bezoek zal in de rechterkolom verschijnen, maar met de verstrekker die ingepland stond.
===Hoe een losse inlezing koppelen?===
Hier ziet u '''alle losse inlezingen op datum gerangschikt''' die nog dienen gekoppeld te worden. <br/>U kan kiezen voor '''alle verstrekkers of iemand specifiek''' uitkiezen.
Wanneer u in de '''laatste kolom niemand ziet staan''' is er '''geen openstaande zorg aanwezig waaraan de losse inlezing gekoppeld kan worden'''. U dient dan na te gaan of er reeds een voorschrift is ingebracht of u dient misschien dit extra bezoek nog eerst toe te voegen vooraleer u de losse inlezing kan koppelen.
Wanneer er '''wel een zorg''' staat in de derde kolom is dit een '''voorstel van de zorg en het uur'''. U kan dan, indien het de juiste zorg en het juiste uur betreft, via het pijltje het bezoek gaan koppelen.
Wenst u niets te doen met de losse inlezing dan kan u deze verwijderen (rode kruisje) of archiveren (icoon met de rits). <br/>Er zal de vraag gesteld worden of u de losse inlezing wel degelijk wil verwijderen/archiveren.
Wanneer u een zorg wil koppelen en er is toch iets niet helemaal in orde zal er een kader verschijnen met de nodige informatie waarom u deze niet kan koppelen.
'''Het is de bedoeling dat de eerste kolom met data leeg is!'''
===Hoe een losse inlezing koppelen per patiënt?===
Hier vertrekt u gewoon '''vanuit de patiënt''' om te koppelen en '''niet gesorteerd op datum'''.
Per patiënt staan de losse inlezingen uiteraard wel op datum gerangschikt. De werkwijze is hetzelfde zoals hierboven beschreven.
===Controle alle inlezingen===
Dit voert u uit '''na het nakijken van de lijst "Koppelen losse inlezingen"'''.
U kiest het correcte jaar en maand en vinkt aan "Volgens bezocht" en "Enkel zonder registratie". Daarna drukt u op "Uitvoeren".
Nadien verschijnt er een lijst en kan u kiezen uit 2 opties:
*u contacteert de verstrekkers met een tablet waarvan er nog registraties openstaan. Zij kunnen dan zelf nakijken of er werkelijk geweest zijn en eventueel nog een manuele inlezing doen.
*u kiest voor "Start manuele registratie" en vult al de ontbrekende registraties aan door het rijksregisternummer zonder spatie over te typen.
'''Indien een bezoek op bezocht is gezet, maar er toch niemand geweest is, dient u het vinkje van bezocht te verwijderen in de bezoekenafhandeling of bij "Bezoeken" in de patiëntfiche.'''
===Jaaroverzicht inlezingen===
Hier kan u '''informatief''' nakijken '''per verstrekker welke inlezingen er gebruikt zijn en de percentages''' van de 90% en de 10% en geen lezingen.
===Extra controles===
Ook dit is een '''informatief''' scherm om te kijken '''hoeveel tijd er is tussen de bezoeken'''. Dit om eventueel de kwaliteit van de zorg te kunnen blijven waarborgen.
2.377

bewerkingen

Navigatiemenu