Werklijstplanning: verschil tussen versies

Uit Care-Ace
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
(26 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:HPWerklijstok.png|800px]]


[[Bestand:Planningwerklijstplanning.png]]
==Algemeen==


*Planning per ronde
De werklijstplanning geeft een '''mooi overzicht per ronde per dag''' en dient om '''(kleine) aanpassingen te doen''' aan de rondeplanning.
<br/>Om echt de '''planning op te maken''' is de '''rondeplanning''' eenvoudiger in gebruik.


De planning en het opmaken van de rondes is een van de belangrijkste hulpmiddelen.
[[Bestand:HPWerklijst1.png|500px]]
In het midden van het scherm staan 2 blauwe pijlen waarmee u de bezoeken kan overbrengen van de ene ronde naar de andere, zelfs op een andere datum.
Op deze tabellen werken de Windows functies. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden en te slepen over meerdere bezoeken, kan men een hele reeks ineens verplaatsen of er een andere verpleegkundige aan toekennen.  


Commentaar toevoegen kan door een bezoek te selecteren (blauwe lijn) en op de rechtermuisknop te klikken in de "C"-kolom. U krijgt dan de keuze "commentaar editeren" of "verwijderen".
Wanneer de '''zorgen in een oranje kleur''' staan, wil dat zeggen dat deze nog '''niet zijn binnengehaald op het mobiele toestel van de verstrekker'''.
<br/>Dit is een controle zodat u eventueel de verstrekker nog kan verwittigen dat de app dient opengezet te worden met '''internet''' om alles te laten '''synchroniseren'''.


[[Bestand:5.png]]


*Ontdubbelen
==Uitzonderingen==


Men kan twee of meer zorgen (zorgcodes) ontdubbelen, wanneer een van de zorgen niet zou toegediend worden. Men kan de initialen dan verwijderen van deze niet uit te voeren zorg na eerst te ontdubbelen.
U kan hier werken met '''uitzonderingen''' die dan in het '''rood''' komen te staan en nergens anders aangepast kunnen worden.
Kies een lijn met meerder zorgen, klik met de rechtermuisknop op de blauwe regel en er verschijnt een kadertje "ontdubbelen".
<br/>Bijvoorbeeld 2 patiënten die uitzonderlijk verzorgd worden door een andere verstrekker dan gepland op die ronde.


[[Bestand:6.png]]
Om een '''uitzondering toe te voegen''', drukt u op het '''blauw gekleurde "Uitz"'''. onderaan. Deze zal veranderen naar een rode kleur. U kan nu aanpassen wat nodig is.
<br/>''NOTA: in de bezoeken bij de patiënt zal de naam van de verstrekker ook in het rood staan.''


*Datum wijzigen


Door met de rechtermuisknop op de datum te klikken opent de kalender.
==Specifieke commentaar==


[[Bestand:7.png]]
U kan '''specifieke commentaar (C)''' invoeren '''enkel en alleen voor dat bezoek'''.
<br/>U klikt met de '''rechter muisknop''' op de "C", op het lijntje van het bezoek waar u iets extra wil noteren, en kiest voor '''"Commentaar editeren"'''. Het volgende kader gaat open:


Als men het bezoek wil verzetten naar een datum waarop dezelfde zorg reeds gepland is, krijgt u een melding.
[[Bestand:HPWerklcommentaar.png|500px]]
[[Bestand:9.png]]


*Uur wijzigen
Wanneer u iets heeft ingevuld, komt er, in het vakje naast de initialen van de verstrekker, een "C" te staan.


Als men het uur van een bezoek wil wijzigen gaat u op dezelfde manier te werk: klik met de rechtermuisknop op het uur en er verschijnt een kadertje.
U kan kiezen of u enkel voor deze zorg het uur wenst te veranderen (andere zorgen bij hetzelfde bezoek blijven onveranderd), alle zorgen van deze patient in de toekomst wil veranderen of dat u zelfs het voorschrift meteen het uur wil aanpassen.


[[Bestand:8.png]]
==Extra synchronisatie==


Het '''rode pijltje''' boven het linkse kader kan u gebruiken om die '''specifieke ronde nogmaals door te sturen''', dus te laten '''synchroniseren''' op het toestel van de verstrekker.
<br/>De verstrekker dient dan wel te beschikken over internetverbinding.


*Periode
[[Bestand:HPSynch.png|500px]]
 
Het aantal dagen geeft een resultaat over meerdere dagen. Bij het overzetten van zorgen moet een dag worden aangeduid aan de andere zijde. U kan ook de rode toggle gebruiken om de niet actieve (geblokkeerde bezoeken) te tonen.
 
[[Bestand:10.png]]
 
*Uitzonderingen
 
Als men de hele ronde heeft toegekend aan 1 zorgverstrekker via de Rondeplanning, kan men hier de ronde verder bewerker door bepaalde zorgen aan een andere 'uitzonderlijke' zorgverstrekker toe te kennen. Door de knop uitzondering uit te schakelen kunnen er geen uitzonderingen worden toegekend. De knop kleurt dan rood.
 
[[Category:Care-Ace|3_1_0]]

Huidige versie van 23 mei 2024 om 11:06

HPWerklijstok.png

Algemeen

De werklijstplanning geeft een mooi overzicht per ronde per dag en dient om (kleine) aanpassingen te doen aan de rondeplanning.
Om echt de planning op te maken is de rondeplanning eenvoudiger in gebruik.

HPWerklijst1.png

Wanneer de zorgen in een oranje kleur staan, wil dat zeggen dat deze nog niet zijn binnengehaald op het mobiele toestel van de verstrekker.
Dit is een controle zodat u eventueel de verstrekker nog kan verwittigen dat de app dient opengezet te worden met internet om alles te laten synchroniseren.


Uitzonderingen

U kan hier werken met uitzonderingen die dan in het rood komen te staan en nergens anders aangepast kunnen worden.
Bijvoorbeeld 2 patiënten die uitzonderlijk verzorgd worden door een andere verstrekker dan gepland op die ronde.

Om een uitzondering toe te voegen, drukt u op het blauw gekleurde "Uitz". onderaan. Deze zal veranderen naar een rode kleur. U kan nu aanpassen wat nodig is.
NOTA: in de bezoeken bij de patiënt zal de naam van de verstrekker ook in het rood staan.


Specifieke commentaar

U kan specifieke commentaar (C) invoeren enkel en alleen voor dat bezoek.
U klikt met de rechter muisknop op de "C", op het lijntje van het bezoek waar u iets extra wil noteren, en kiest voor "Commentaar editeren". Het volgende kader gaat open:

HPWerklcommentaar.png

Wanneer u iets heeft ingevuld, komt er, in het vakje naast de initialen van de verstrekker, een "C" te staan.


Extra synchronisatie

Het rode pijltje boven het linkse kader kan u gebruiken om die specifieke ronde nogmaals door te sturen, dus te laten synchroniseren op het toestel van de verstrekker.
De verstrekker dient dan wel te beschikken over internetverbinding.

HPSynch.png