Tablet Zorgsessie

Uit Care-Ace
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zorg

Na het registreren van het bezoek of na het drukken op Openen gaat de zorgsessie open.
Hier vindt u al de informatie die u nodig heeft om de zorg te kunnen uitvoeren, alsook belangrijke informatie.

Voor de volledige uitleg, druk hier.

Diagnostiek

Het tweede tabblad onder Zorgsessie is Diagnostiek. Hier ziet u de reeds lopende verpleegproblemen van de patiënt indien deze aanwezig zijn. Een aantal van deze verpleegproblemen komen automatisch vanuit de aanmaak van de KATZ-schaal indien er een toilet is (punt 4 activiteitenpatroon).

Diagnostiek.png

Diagnostiek 1

Het tweede tabblad onder Zorgsessie is Diagnostiek. Hier ziet u de reeds lopende verpleegproblemen van de patiënt indien deze aanwezig zijn. Een aantal van deze verpleegproblemen komen automatisch vanuit de aanmaak van de KATZ-schaal indien er een toilet is (punt 4 activiteitenpatroon).

Diagnostiek.png


U kan de bestaande problemen evalueren via de knop Evaluatie aan de rechterkant. U dient wel eerst een verpleegprobleem te selecteren alvorens u op de knop kan duwen.
Na het invullen van commentaar, verschijnt er een E in de laatste kolom (Ev).

Diagnostiek1.png

Diagnostiek3.png


U kan ook een nieuw verpleegprobleem/nieuwe verpleegproblemen toevoegen door de knop Diagnostiek te gebruiken aan de rechterkant.

Diagnostiek2.png

Wanneer u op deze knop hebt gedrukt, krijgt u het volgende scherm:

Diagnostiek4.png

U kiest dan 1 van de 11 patronen (of 0.Algemeen om zelf het verpleegprobleem te bepalen) en klikt erop. U ziet hier tevens bij welke patronen reeds iets omschreven is. Er staat dan een cijfer, afhankelijk van het aantal omschrijvingen, achter het patroon staan.
Wanneer u 1 van de 11 patronen hebt gekozen, kiest u onderaan bij Diagnose, d.m.v. het blauwe pijltje, de meest juiste omschrijving van het probleem.

Diagnostiek7.png

Diagnostiek8.png


Rechts ziet u per patroon een toelichting, steekwoorden en een aantal voorbeeldvragen die helpen bij het definiëren van het probleem. Persoonlijke anamnese kan u ook aanmaken.

Diagnostiek10.png

Diagnostiek11.png

Diagnostiek12.png


Wanneer u kiest om zelf een probleemomschrijving in te geven, gaat u op het lijntje Algemeen staan en drukt u onderaan op + Nieuw.

Diagnostiek5.png

Rechts kan u nu een korte omschrijving geven (persoonlijke anamnese). U kan hierbij ook een einddatum ingeven. Het probleem zal dan niet langer verschijnen in de lijst van lopende verpleegproblemen.

Diagnostiek6.png

Diagnostiek 2

Hier kan je nog dieper ingaan op bepaalde verpleegproblemen.

Dia.png

Etiologie: u kan de etiologie (beïnvloedende factoren, wat veroorzaakt dit probleem en/of heeft er invloed op) aanduiden door een dubbelklik vóór de juiste factor. Er verschijnt een groen vinkje.

Etiologie.png

Symptomen: welke de patiënt vertoont.

Symp.png

Doelstelling (SMART): wat wil u bereiken?

Smart.png

Interventies: wat/hoe gaat u doen om dit probleem aan te pakken?

Int.png

Taakverdeling: afspraken met collega's (ben ik de enige die deze patiënt bezoekt? Wie gaat wat wanneer doen?

Taak.png

Evaluatie: Is er verbetering? Deze evaluaties zijn hetzelfde als in deel 1.

Eva.png

Overzicht

Hier vindt u een overzicht van alle verpleegproblemen die werden ingegeven en de naam van de verantwoordelijke verpleegkundige. U kan dit overzicht sorteren per patroon of per datum.

Overzicht.png

Om een verpleegconsult te kunnen aanrekenen volstaat het om voor 1 verpleegprobleem de doelstelling te bepalen, de interventies en de evaluatie.

Van zodra een patiënt in aanmerking komt om het verpleegconsult te kunnen aanrekenen, verschijnt er op de tablet een boodschap bij het openen van het bezoek.

Opvolging

Algemeen

Onder opvolging komen uw parameters en observaties/waarnemingen van uw huidig bezoek.

Para.png


Hier kan u verschillende biometrische waarden ingeven.
Wanneer er in het verleden reeds waarden zijn ingegeven, verschijnen deze in de 2de kolom met de datum erbij.
Door op het kalendertje te drukken, krijgt u een kader met de historiek van die bepaalde parameter te zien. Wanneer u drukt op Opvolging krijgt u een tabel met alle opgemeten waarden.

Kalender.png

Kalender1.png

Kalender2.png


NORTON

Norton.png

Wanneer u de waarden invult, verschijnt er eventueel een waarschuwing als de totale waarde onder de 14 scoort. Na het opslaan verschijnt het cijfer in de groene knop naast NORTON.

Norton1.png

Norton2.png

BRADEN

Braden.png

Wanneer u de waarden invult, verschijnt er eventueel een waarschuwing als de totale waarde onder de 17 scoort. Na het opslaan verschijnt het cijfer in de groene knop naast BRADEN.

Braden1.png

Braden2.png

KATZ

Katz.png

U kan hier eventuele scores aanduiden die u tijdens het bezoek hebt waargenomen. Deze staan los van de KATZ-schaal gelinkt aan het voorschrift. U kan zo eventueel wel laten weten als de KATZ-schaal dient aangepast te worden. Wanneer u deze invult, verschijnt de score ook in het groene kadertje bij KATZ.

Katz1.png

Katz2.png

Pijnkaart

Pijn.png

Volgens VAS (Visuele Analoge Schaal).
Hier kan u tot 5 verschillende pijnpunten ingeven. Per pijnpunt kan u extra scores toevoegen.

Pijn1.png

U duwt op het '+'-teken om een pijnpunt in te geven. Er verschijnt een rode 1 in het eerste vakje. U kan nu de plaats uittekenen door op de knop Pijnpunt tekenen uitgeschakeld te drukken en 4 sterretjes te plaatsen waar het pijnpunt zich bevindt.

Pijn2.png

U kan deze schaal nog meer uitbreiden door aan te vullen met de PAINAD SCHAAL bij personen met een uitingsbeperking.

Pijn4.png

Pijn5.png

Na het opslaan verschijnt de pijnscore in het groene vakje bij pijn.

Pijn6.png

Wonde

Dit tabblad licht enkel op als er een wondzorg is.

Wonde3.png

NOTA: in het kader van de 'zorg' kan u zoals bij elke andere zorg zeggen dat het is uitgevoerd, maar u kan ook kiezen voor 'toezicht'. Dan drukt u eerst op de knop 'uitgevoerd'. Indien u wenst, vult u commentaar in want dat kader verschijnt eerst. Daarna ziet u de rode knop 'blokkeren' wijzigen in een rode knop 'enkel toezicht'. Indien u hierop duwt, verandert deze van een rode naar een groene kleur en komt het kader voor commentaar nogmaals naar boven. De knop 'uitgevoerd' verandert terug naar 'niet uitgevoerd' aangezien u geen wondzorg gedaan heeft, maar enkel toezicht.

OPGELET: als u bij complexe wondzorg niets hebt moeten doen, enkel controleren of het verband nog in orde is, dan moet u aangeven dat er enkel toezicht gebeurd is. Dan wordt er een bioactief verband aangerekend in plaats van een complexe wondzorg!

Wonde.png

Wonde1.png

Wonde2.png


In het tabblad Wonde kan u de behandeling beschrijven die u toepast. Via de verschillende tabbladen kan u een wonde tot in detail beschrijven, evenals de pijnperceptie voor, tijdens en na de zorg.
De beschrijving die u geeft, is deze volgens het TIME-principe.
Tevens kan u foto's nemen en deze worden naar het hoofdprogramma gestuurd via een boodschap. In het hoofdprogramma kunnen deze aan een wondzorgdossier gekoppeld worden. Dit via de patiënten fiche/documenten. Wanneer u dan op de foto gaat staan en met de rechtermuisknop klikt, kan u kiezen voor koppelen foto aan wondzorgdossier. U krijgt een lijst te zien van mogelijke dossiers en kies daar het juiste uit om aan de foto te koppelen.


Het tabblad wondzorg wordt ingedeeld in 5 luiken:

  • Behandeling

Wonde4.png

  • Foto's

Wonde5.png

  • Opvolging: T.I.

Wonde6.png

  • M.E.

Wonde7.png

  • Beschrijving

Wonde8.png


U kan sommige items aanpassen in de verschillende tabbladen of via de knop Wodzorgdossier. U kan ook een volledige nieuwe behandeling starten.

Wonde9.png

Wonde10.png

Wonde11.png

Wonde12.png

Diabetes

Voetinspectie

Medicatieschema

Palliatief

Anamnese

Foto's

Zorgplan

Volgende